Тодор Йосифов ни посреща заедно с най-елегантната дама на благотворителния коледен бал на сдружение „Младежки глас“, на което е основател. Тя е Христина Недева, един от успешните пиар специалисти и е завладяла сърцето му. Разговор за любовните, обществени и политически успехи в информационен сайт Gramofona.com

Г-н Йосифов, да не сте снимали фотосесия? Стил, красота, очарование – Христина е като слязла от корицата на модно списание?!

- Заради роклята е, всяка година на традиционния благотворителен коледен бал на „Младежки глас“ има обявен дрескод – бални тоалети. Всички дами тук изглеждат зашеметяващо, роклите им са от модна къща „Labarum“ и бяха ушити за скорострелно.

А блясъкът в очите и той ли се дължи на роклите? Да не би да има връзка с един годежен пръстен, на който видяхме снимки в социалните мрежи?

- Сигурно и на него, сгодихме се на Свети Валентин, а догодина ще се женим. Вече насрочихме дата на сватбата за следващата година.

Имаме новина! Кога ще си кажете заветното „Да“ и къде?

- Е, ще остане в тайна, засега. Събра ни Организацията и общата ни дейност за каузата на младите. Тя ми е била винаги опора и действа рамо до рамо с мен и колегите ни за доброто.

С какво те впечатли, освен с красотата си?

- Впечатлен съм от нейните качества и тя за мен никога не е била само PR на Националната ни структура, винаги е активна и креативна в действията си за възхода на младите. Тя е прекрасна и уникална жена. Освен любов, при двама ни има подкрепа и разбиране. Заедно сме от създаването на „Младежки глас“, вече 10 години.

Тези 10 години освен с думата любов, с какво друго ще ги опишеш? Каква е равносметката за организацията?

- Чувстваме се още по-амбицирани, защото за нас тези години бяха препятствие, което никой не беше минавал в България, за да направи най-силната организация. Разрастването ни през следващите десет години ще бъде още по-голямо и то само в полза на обществото и развитието на младите хора, които са тук в България. Ние трябва и ще ги подкрепяме още по-силно, за да се развиват и да получат своето заслужено място в обществото.

Говориш в множествено число, сякаш сте едно семейство. Но не възможно да съществува такова единство в която и да е организация. Какво ви обединява и какво разединява?

-  Ние възприемаме всеки един член от организацията като част от нашето голямо семейство, наречено „Младежки глас“. Всички ние сме равни и трябва да си помагаме помежду си. Формулата е добрият екип и това да повярваш в потенциала на всеки един млад човек, който те потърси и намираме чрез нашите мероприятия. Във всеки един наш член на организацията в страната откриваме неговите силни страни и ги развиваме. Доверието, което има между нас и силният екип, правят успехът ни задължителен.

Много общо си говорим, в какво конкретно се изразява успехът при теб, освен в личен план?

- Международното признание от това лято. Икономическият и социален съвет на ООН (ИКОСОС) на свое заседание, състояло се в гр. Ню Йорк, САЩ, утвърди препоръката на Комитета по неправителствените организации, на Национално сдружение „Младежки глас“ да бъде предоставен специален консултативен статус в системата на ООН. Най-голямата младежка организация в България беше приета от ООН след проучване, продължило цели 14 месеца.

Колко е голяма „най-голямата младежка организация“, както ти самият я определи?

- Над 10 000 души членуват от областните и общински структури в цялата страна. Откакто имаме специален статус към Икономическия и социален съвета на ООН, организацията работи на международно ниво и доста българи извън граница се присъединяват. Но най-важното е не броят на членовете, а работата, която те вършат, която е наистина много.

В какво вярват сподвижниците на сдружението?

-Вярваме в доброто и именно заради това се занимаваме с различни благородни каузи. Мисля, че вярвайки в доброто, не мислим за никакви други порочни опции, в които обикновено се забъркват младежите. Само вярата може да ни изведе по-напред и да ни обедини.

П.П. В Благотворителния коледен бал на сдружение „Младежки глас“ бяха събрани над 5500 лева, с които ще бъдат оборудвани кабинети в училища за първа медицинска помощ.

Снимка: Младежки Глас