8 са критичните дни през месец август. Това е месец на кармата и кармичното разчистване, разкри за Gramofona.com нумерологът Маргарита Стаматова.

„Отминалият юли е месецът, който искаше да ни дисциплинира и да ни покаже върху какво съзнателно трябва да работим. Още повече, че последният ден на месеца завърши с една много специална карта – на квадрата. Каквато сила и емоция е успял да напъха един човек в тази карта, това е неговият живот. Сега кармата идва и казва: Ако някъде си посадил една причина, то аз съм следствието“, обясни Маргарита.

Числото на август е 8. Това е и числото на кармата. За много хора то характеризира безкрайност. „Какво значи това обаче? 8 означава безкрайност, но и без крайност“, разкрива Маргарита.

Т.е.  най-важното правило през целия месец, което трябва да ни води е да избягваме крайностите в емоциите и постъпките си. „Ако сте в състояние без крайности ще успеете да се реализирате. Ако обаче залитнете, то тогава мантрата за целия ви месец ще бъде: Защо на мен?“, предупреди бургаският нумеролог и напомни, че август е месец, изпълнен с критични дни.

Дните, които трябва да си отбележите в календара са 4,5, 13,14, 22,23,24 и 31 август. „Това са дни, в които човек не трябва да прави нищо.“

Всъщност месецът не трябва да ви плаши, защото той просто е следствие от миналите ни постъпки. „Месецът на кармата започва да друса дърветата, за да паднат гнилите плодове. След подобен силен месец, винаги идва един по-тих, като прилив и отлив. Отливът обаче е времето, в което всеки трябва да осмисли какво му се е случило и да си направи верните изводи“, обяснява още Маргарита.

Още повече, че и сама 2018 е годината, която като цяло ни показва негативите в нашия живот. „2108 е годината на говоренето и да заявиш себе си. Да кажеш – това, което ми се случва не ми харесва и няма да го допусна повече“, обясни нумероложката и допълва:

„През 2017 год. влязохме в година на ново начало. Всеки трябваше да изведе себе си на първо място и да каже „да“ на собственото си аз. Сега сме в годината на числото 2, когато трябва да пуснеш другия човек пред теб. Да го пуснеш, за да успееш да видиш тъмната му страна, сянката му. А 2019 год. ще е годината, в която ще трябва всеки от нас да намери пресечната точка и да открие хармонията от плюса и минуса на двете предходни години“, обясни още Маргарита.

А за да ви бъде лесно да откривате хармонията, нумероложката съветва да внимаваме какво състояние предизвикваме в себе си сутрин, преди да излезем от вкъщи и да не забравяме, че крайностите винаги предизвикват ефекта на махалото. Ако сте се засилили в единия полюс, то задължително съдбата ще ви отведе и до другия, защото всичко винаги има две страни, които не трябва да се отричат.