Корабен готвач е главният майстор в кухнята на бутиковото заведение „Jolly Roger”, научи репортер на Gramofona.com. Атрактивният малък ресторант отново посреща клиентите си в приятна обстановка, с усмихнат и приветлив персонал и най-вкусните гозби. За тях се грижи шеф Георги Христов.

35-годишният мъж се занимава с кулинария от 13 години, като 12 от тях е прекарал в готвене по  корабите. Казва, че няма ястие, което не може да приготви. „За да стане обаче то вкусно, трябва човек наистина да го желае. Добрата храна се приготвя с много страст и удоволствие”, призна пред Gramofona.com Георги Христов. В кухнята той се чувства наистина в свои води. Истинско удоволствие изпитва, виждайки възхитените от храната му клиенти, а след това и празните отсервирани чинии.

Освен българска кухня, шеф Христов е спец и на индийска, филипинска, китайска, руска, турска. Знания за тънкостите в чуждите храни е черпил от световните корабни готвачи. Винаги когато нов ресторант отвори врати, майсторът е там. Обогатява се след като опита определено ястие. „Трябва ми само да го вкуся, за да разбера какво има в него. Усещам всички съставки, а после мога да го приготвя по същия начн”, казва още кулинарят.

Мъжете са по-добри готвачи от жените, убеден е още Христов.  Отдава това на факта, че от нежния пол приемат приготвянето на гозби като задължение. Той и съпругата му обаче готвят по равно у дома, тъй като половинката на шефа също е кулинар.

Убедете се сами в професионализма на шеф Георги Христов и не пропускайте да опитате вкусната храна на майстора.