Директорът на ОДЗ „Брезичка“ Събка Недева най-вероятно ще бъде уволнена до дни. Недева е заплашена от сериозно дисциплинарно наказание след като в интернет изтекоха кадри на насилие в поверената й детска градина.

„На директорката е връчено искане да даде до утре писмени обяснения за случилото се. Две от възпитателките вече подадоха оставки, а третата е представила болничен лист“, коментираха пред Gramofona.com от Община Бургас.

Още сутринта в градината започна спешна проверка. Директорът на дирекция „Образование“ Веселина Таралова обяви, че само с оставки подобен проблем не може да се реши.

Още в началото на работния ден от местната администрация са сезирали както прокуратурата, така и Агенцията за закрила на детето за скандалното видео и кадрите на насилие, които се виждат.

„Всички от екипа в групата ще бъдат уволнени“, категорична е Веселина Таралова. Тя уточни, че в ОДЗ „Брезичка“ е имало подготвен проект за видеонаблюдение в стаите. Госпожите от група „Мики Маус“ Милена Иванова и Светла Петрова, които са главни „героини“ в клипа, обаче не са дали съгласие работният им процес да бъде наблюдаван с камери.

Във Второ районно управление вече са извикани за разпит както учителите от групата, така и част от родителите на децата. Прокуратурата е дала срок от 10 дни да се съберат необходимите данни, които след това ще бъдат предоставени и на наблюдаващия прокурор.