Водното бедствие през октомври едва не взе живота на Гергана Иванова от село Ливада. Младото момиче е епилептичка. Стихията я сварва в стаята й на първия етаж. За минути водата нахлува и достига до половин метър. Родителите  успяват да събудят спящото си дете и да го измъкнат от наводненото помещение. Семейството търси помощ от Пожарната, но екипите не успяват да достигнат до дома им.

Месец и половина след бедствието, Гергана и майка й Галя се благодарни, че са живи и здрави и продължават напред. Разрушената детска стая вече е възстановена. Другата пострадала стая от наводнения дом ще бъде ремонтирана напролет. Момичето си има нов гардероб, шкаф, но не и спалня. Семейството се радва и на нова микровълнова и готварска печка. По-рано днес майка и дъщеря посетиха кметството в Ливада, за да получат още помощи. Те отнесоха в дома си нов конвекторен радиатор и хранителни продукти.

Гергана и днес признава, че ужасно се страхува да не я сполети друго подобно бедствие. В навечерието на коледните празници тя и нейната майка си пожелават да са здрави и благодарят на всички за получените помощи.