Бургас е детската мечта на фината и напориста Славина Тошева. За нея годините нямат значение. Казва, че е на достатъчно, за да знае какво точно иска от живота.

Родена е в столицата,  израснала е в Костинброд. Още от съвсем малка искрено се възхищава на повечето от децата, живеещи в други райони на България. Признава, че Бургас винаги я е впечатлявал с красотата си и от десет години Славина има щастието да живее на морето. От година е директор на детската градина в село Черни връх, а преди това е била ресурсен учител и логопед.

„За мен работата ми винаги е била страст и удоволствие. Въпреки напрежението и динамиката в ежедневието,  основното ми занимание ме кара да се чувствам щастлива. Винаги съм заредена с положителна енергия и емоции”, каза пред Gramofona.com Славина Тошева.

Тя е в ръководството на най-голямото Национално сдружение в страната „Младежки глас”. Славина признава, че за нея то е мисия, която приема много лично и участва в нея със сърце и огромно удоволствие.

„За мен Младежки глас е начин на живот и мислене, то е кауза в името на успеха и позициите на младите хора. Щастлива съм, че около себе си имам достойни, сериозни и отговорни приятели. Благодаря им !”, допълва Тошева.

Приятелите й я определят като много дейна. Самата тя също казва, че формулата на успеха се крие в желанието и страстта за работа.

„Упоритост и смелост да успеем да се преборим с личните си страхове. И разбира се ясна и категорична цел в живота. И не на последно място да отстояваме позициите си и силно да вярваме в себе си и идеите си”, обясни още енергичната дама.

Казва, че е свикнала често да се самоанализира. Критична е към себе си, особено когато взима трудно решение за нещо. Колеблива е до момента, в който не се оказва в напрегната ситуация, налагаща адекватна реакция и действия. „Тогава съм категорична! Даже се изненадвам от себе си, колкото и нескромно да прозвучи, възхищавам се на това си качество в характера”, казва още Тошева.

За нея най-чистата любов в живота е дъщеря й. Заради натовареното ежедневие, Славина рядко успява да й отдели нужното време и признава, че това много й тежи. Обожава дъждовните недели, защото тогава майка и дете рисуват, пеят и се забавляват с часове.

Славина често казва на дъщеря си, че трябва да е добра и толерантна с различията на околните. Обяснява й постоянно, че в живота нищо не е на готово или даром, а плод на личните ни усилия и умения.

Като всяка обичаща себе си жена, Славина харесва времето, прекарано в салоните за красота и шопинг терапията. Определено държи на външния си вид, но признава, че не е суетна. Предпочита елегантния стил, защото казва, че няма нищо по - пленяващо и предизвикателно от красива жена в рокля, запомнящи се обувки и широка усмивка.

Обожава да чете книгите на Дейл Карнеги, а любимият й филм е „Шесто чувство”. Едно от четивата, което й подействало изключително емоционално е книгата на Алеона де Кама „Избирам теб любов”.

Пътува много и предпочита разходките в планините, тихите местенца в прекрасната България. Те са тези, които винаги са я карали да се чувства изключително спокойна, запленена от тяхната тайнственост и магия. Това, което винаги ще й липсва са магията и духът на хората, родени и живеещи в шопския край.