Водната стихия дойде, победи и ни остави нещастни. Това казва днес 78-годишният Велко Русев от каменското село Ливада. Мъжът губи от бедствието на 25 октомври цялата си покъщнина, битова техника, личния си автомобил и 15 кокошки. Пенсионерът още не може да забрави ужаса, който преживява преди месец и половина. Спомня си много ясно как към 02.00 часа посред нощ чува проливен дъжд. Започва да обикаля из стаите, за да провери дали не се наводняват.

„Изведнъж от входната врата нахлу вода. Беше за половин час, стигна до кръста ми и бях готов да се качвам на масата. После се изтегли”, спомня си с ужас бай Велко.  Бил е в шок и когато отишъл в къщата на баба Иванка, която се удави, защото водата достигала неговата височина от 1,70 м.

Казва, че всичко, което е имал в дома си е отишло на боклука. Обяснява, че през годините в селото е имало и други наводнения, но по-страшно нещо от това не е виждал никога.

В момента е в Бургас при приятели. Чака в дома му да изсъхне. „Още мирише на мухъл. Сутринта като дойдох и отворих, въздухът беше отвратителен. Дано до Коледа да успея да се прибера, ако не поне за Нова година”, допълва възрастният мъж.

По-рано днес той получи чисто нов конвекторен радиатор и хранителни продукти от първа необходимост. Помощите раздадоха представители на БЧК-Бургас.