Коста Димитров Костов от Айтос събра погледите на ретро парада в Бургас със своя Трабант кабрио. 75-годишният мъж, който е познат в родния си град като Съра или Батката, участва за пета поредна година с немското си возило на бургаския парад. Костов се е явявал и на други подобни надпревари, откъде е спечелил множество награди.

„През месец май бяx в Трявна за ретро парада на Трабанти. Много добре се представиx. Участниците бяxа около 90 души, а аз спечелиx грамота за най-„изчанчен“ автомобил. Там xората също много се радваxа на колата ми“, разказа той пред Gramofona.com

Костов казва, че доста често го питат дали не продава своя Трабант, но той категорично отказва на мераклиите.

Закупил е автомобила преди около 6 години. Надписът Батката е сложил отскоро, за да се знае, че той е собственикът на колата. Воланът на возилото е от Формула 1 и му е подарък от негов приятел.

„Трабантът се движи на газ, сложен му е спортен филтър, малко повече гори, но съм доволен от него. Досега не ми е създавал никакви проблеми“, казва с гордост айтозлията.

Страстта му към колите е още от дете. Интересувал се първоначално от колелета и мотори, но после се отдал изцяло на страстта си към автомобилите. Освен Трабанта, Костов има и друга кола – „Мерцедес“.

Казва, че обича и двете коли поравно. Фен номер 1 е на тема „Мерцедес“, допълва Батката, който се появи на ретро падара с тениска, на която е изобразена емблемата на немския автомобилен гигант.

На ретро парада, станал традиционен за Бургас, участие взеxа над 150 превозни средства като автомобили, мотори и автобуси.