Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на бедрената кост. За да се движи нормално, той се нуждае от операция на стойност 120 000 щатски долара в САЩ.  Операцията трябва да се извърши в най-кратък срок, а сумата е непосилна за семейството! Нека помогнем на малкия Никола да оздравее и да ходи нормално!

Вроденият дефицит на бедрената кост на Никола причинява сериозно изоставане в развитието на едното му краче. В момента разликата в дължината на краката е 4,5 см и  в България на този етап няма адекватно лечение. Никола ходи със специална ортопедична стелка, която обаче вече не може да компенсира разликата и походката се нарушава сериозно. В България операции за подобен проблем се правят чак след 11-годишна възраст. Дотогава не само разликата ще е по-голяма, но и тялото на детето може да получи множество изкривявания. Ето защо семейството е принудено да търси друг вариант в името на сина си.

Световноизвестният детски ортопед-хирург д-р Пейли от клиниката Сейнт Мери в Калифорния дава надежда, че крачето на Никола може да бъде оперирано и подложено на удължаване, ако интервенцията се извърши точно в този момент. Макар и с цената на много болка, разликата може да бъде компенсирана и крачето да израсте нормално, без да се създава риск за здравето на детето. През септември д-р Пейли ще бъде в Барселона (Испания), където ще прегледа обстойно Никола и ще се насрочи дата за операция. Времето е малко, а сумата е голяма! Нека отворим сърцата си и дадем шанс на Никола да се оправи!

Семейството е подало документи във Фонда за лечение на деца, но процедурата е тромава и шансовете не са големи. На този етап няма възможност за отваряне на DMS номер, но всеки, който желае да помогне на малкия Никола, може да го направи по някой от изброените начини:

1. Превод по дарителска сметка:

НИКОЛА ПЕТКОВ ДИМОВ
IBAN: BG92UNCR70001523296890
BIC:UNCRBGSF

2. PayPal:

valia0014@abv.bg

3. HelpKarma:

https://helpkarma.com/campaign/shans-za-nikola-103

4. Благотворителен базар във Фейсбук

"Благотворителен базар - Шанс за Никола"

5. Чрез дарителска кутия

Списък на дарителските кутии:
Гр. Бургас „Меден Рудник”- „Фото Дъга”
Гр. Карнобат ул. „Христо Смирненски” 10 - Магазин за GSM аксесоари

Повече информация за малкия Никола и напредъка на кампанията може да получите на Фейсбук страницата: Шанс за Никола. За връзка с майката на Никола Валентина Христова може да се обадите на тел: 0887506011.