Академията на Нефтохимик за пореден път излъчи шампиони от силен футболен турнир. Отборът за деца родени през 2010 г.,с треньор Венелин Петков и отборът за деца, родени през 2007 г., с треньор Иван Дончев, се окичиха със златните медали на турнира „Футболни звезди на България“, организиран от ДФК Звездичка, след като отвяха конкуренция от силни отбори от Бургас и страната.

Най-малките в академията – децата, родени през 2010 г., водени от Венелин Петков, записаха две внушителни победи в груповата фаза на турнира – над Звездичка 2 и Суперстарс Пловдив и допуснаха една загуба от Делфините Варна. На полуфинала те победиха силния тим на Локомотив Пловдив и на финала отново се срещнаха с Делфините. В реванша малките „шейхове“ показаха силна воля за победа и след нулево равенство в редовното време, сразиха варненци на дузпи и заслужено грабнаха шампионската купа. Индивидуалната награда за най-добър вратар отиде при Пламен Ников.

За другите шампиони от турнира – децата родени през 2007 г., с треньор Иван Дончев, това е втората златна купа само в рамките на 2018 г. През февруари те спечелиха и турнира СПС Сандански къп.

Децата на Нефтохимик за пореден път доказаха, че са сред футболните звезди на България. След чудесно представяне в груповата фаза, на полуфинала „шейховете“ записаха зрелищна победа над градския съперник Черноморец с 4:0. Зелените таланти не оставиха никакъв шанс на акулите и показаха по-добро футболно майсторство и хъс за победа. На финала те победиха другият бургаски отбор -Звездичка. След 1:1 в редовното време децата на Нефтохимик победиха „звездичките“, след изпълнения на дузпи, които им донесоха шампионската титла. Индивидуалната награда за най-добър нападател грабна Теодор Стефанов.

Отлично представяне на турнира направиха и децата, родени през 2009 г., водени от Венелин Петков и децата, родени през 2008 г., водени от Тодор Топалов.