Старши-треньорът на Нефтохимик Диян Петков и неговите помощници Станимир Димитров и Евгени Русев изведоха тима на първото занимание за 2018 г. На него присъства и директорът на детско-юношеската школа Николай Кръстев, който също ще помага на тима. „Шейховете“ направиха бегова тренировка в парк „Велека“, на която присъстваха 23-ма футболисти.

В отбора до момента има две нови попълнения. При „шейховете“ се завърна опитният халф Цветомир Цонков. След като напусна Оборище (Панагюрище), където беше титуляр през първия дял на първенството, той избра да се върне в Нефтохимик. Цонков е роден през 1981 г., като през годините е защитавал цветовете на Черноморец, Нефтохимик и Несебър. Другото ново попълнение е десният бранител Стойко Иванов, който през миналия сезон е играл за Септември - Симитли. Той е роден през 1995 г., в Сливен.

Треньорският щаб е в процес на преговори с още няколко нови футболисти, като се очаква те съвсем скоро да се присъединят към тима.

„Предстои ни един труден полусезон и имаме много работа. Аз съм реалист и не очаквам да се случат чудеса. Но за първи път ние имаме ясна цел и тя е дългосрочна. Целта ни е да създадем колектив, който през следващите години да стане конкурентоспособен. Пожелавам ви здраве и успехи!“ - каза старши-треньорът Диян Петков на футболистите.

„За тези пет месеца във Втора лига ние трябва да създадем едно силно ядро, а през следващите години да го надграждаме. Въпреки това искам още тази година да се заговори за вас. Въпреки, че сме последни в таблицата, искам с игрите си и с резултатите си да впечатлите. Молбата ми е да давате всичко от себе си и да се борите.“ - допълни изпълнителният директор Николай Тодоров.

Помощник-треньорът Станимир Димитров и Николай Кръстев също пожелаха здраве и успехи на футболистите и ги призоваха да работят усърдно както за личното си развитие, така и в подкрепа на отбора.