Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде забавно интервю за английското издание "Гардиън", в което говори за живота си извън корта.

"Мога да заспя навсякъде. Всичко, от което се нуждая, са спуснати завеси и възглавницата, с която пътувам от няколко години. Ритуалът, който не пропускам, е да си запиша трите неща, които свърших през деня и за които съм благодарен", споделя Григор Димитров.

"Работя с диетолог от около четири години и тя е невероятно спокойна. Предполагах, че тя ще бъде много стриктна и ще ме кара да ям по 20 грама от това и по няколко от тези ядки. Но тя просто ми изгради модел на хранене, който променяме на няколко месеца в зависимост от кръвния ми тест. Ако не прекалявам, няма проблем да ям бургери и сладолед от време на време. Относно алкохол - никога не съм опитвал", разказва още българинът, цитиран от tennis24.bg.

"Преди турнир тренирам минимум по 6 часа, предимно физически натоварвания. Подготвям се почти роботизирано, но когато се задава турнир като Уимбълдън работя повече върху техниката си. Винаги съм бил перфекционист, но трябваше да се науча, че нищо не е перфектно. Нямам проблем с напрежението, харесва ми. В началото на кариерата си бях под напрежение заради прякора - Бейби Федерер, но хората могат да видят истинския Григор Димитров сега", казва още Гришо и добавя:

"Баща ми ме научи как да играя тенис, дължа всичко на него. Но колкото по-добър ставаш иколкото по-напред стигаш в ранглистата, ставаш и по-самотен. Трябваше да жертвам много лични връзки, но това е моят избор. На моменти казвах на хората "Ако искаш да останеш покрай мен, трябва да ме приемеш такъв, какъвто съм".

"Не съм добър в почивките и ваканциите. За мен почивният ден е ден във фитнеса. Не мога просто да се излежавам на плажа и да чета книга. Ако имам повече свободно време, предпочитам да отида на състезателна писта. Свободното ми време е ограничено и се опитвам да правя неща, които не съм правил преди. Това вероятно ще се промени, когато кариерата ми приключи. Вероятно ще полудея за година, след което всичко ще си дойде на мястото", споделя още българският топ тенисист.

 

Снимка: Gulliver/Getty Images