Царево ще бъде домакин на уникално спортно събитие. Триатлонът „Използвай енергията си правилно“ ще се проведе на 4 август. Три са спортните дейности, които ще предизвикат ентусиастите. Състезателите ще трябва да изминат на велосипеди трасе от 2,5 км. след това ще преминат 12 елемента на въжени препятствия, а третият елемент е 1,2 км гребане.

Основните възрастови групи, на които ще бъдат разделени участниците са две. Първата включва деца до 15 – годишна възраст, разделени на отбори, всеки състоящ се от трима състезателя, като протичането на състезанието е на щафетен принцип.

Разпределението в трите дисциплини от триатлона е по избор на състезателите, а стартът в категорията е общ за момичета и момчета. При втората възрастова група за жени и мъже над 16 години, регламетът не се различава от този в предходната възрастова група.

При децата до 15-годишна възраст ще бъде излъчен един отбор победител, а във втората при жените и мъжете съответно - първо, второ и трето място. Осигурен е награден фонд от множество предметни и парични награди. Желаещите да се включат в спортния фестивал, могат да го направят като изпратят e-mail с три имена, пол, възраст и точно тегло наateamxchallenge@gmail.com .

Фестивалът се организира по проект, финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за Хазарта за 2018 година по договор № 25-00-23 от 23.05.2018 г.