„Суджуците е много по-малко нещо от това, което БСП са правили в Асеновград”, коментира в Бургас народният представител от ГЕРБ Тома Биков. Той допълни, че когато БСП се скандализират от толкова големи проблеми като едното крило на детската градина в Перник, би трябвало да се скандализират и от ситуации в тяхната партия.

„В БСП съществува все още един депутат, който се казва Манол Генов и ние няма да спрем да го повтаряме, докато БСП не се разграничи от него и не го изключи от групата си. Не вярвам да го оттеглят от парламента, така както ние направихме с наши народни представители”, каза още Биков.

Допълни, че Генов е разговарял по телефон със затворник, а темата на разговор е била купуване на гласове в циганската махала в Асеновград.

Народният представител каза още, че Корнелия Нинова и БСП се опитват да превърнат скандала с детската градина в Перник в национална новина, без разбира се този проблем да е толкова значим.  

„Нямахме намерение да занимаваме публиката с политически скандали, но за съжаление наглостта и нахалството нямат нито почивен ден, нито ваканция. Това, което се свързва през последните два дни с Корнелия Нинова и с БСП като декларация минава определени граници. БСП управляваха Перник няколко мандата. През 2015 година Общината фалира. Поради тази причина не са правени нито детски градини, нито ремонти. Това, което Нинова нарича голям скандал, е всъщност нещо, което Общината се е опитала да направи-публично- частно партньорство. Едно неремонтирано крило на детска градина вече е оправено от инвеститора, а инвеститорът вчера се отказа. Общината вече притежава ремонтирана общинска детска градина, но по-важните въпроси са участията на БСП в ситуацията”, обясни Биков.

Той допълни, че по време на гласуването на публичното-частно партньорство на Общински съвет в Перник, не всички съветници от БСП са присъствали в залата.

„Толкова ги е боляло за детската градина, че само 3-ма общински съветници са били там и това показва двойният им стандарт”, поясни още бургаският депутат.