Шефът на природен парк Странджа е уволнен дисциплинарно, научи Gramofona.com. Заповедта за уволнението идва в първия работен ден след големия християнски празник Великден. Инж. Стефан Златаров потвърди пред екипа ни, че от вчера вече не е на работа.

Основният мотив за уволнението му е, че увеличил заплатите на служителите в парка. „С това си действие съм нарушил финансовата дисциплина на предприятието“, посочи пред Gramofona.com инж. Златаров. По думите му ще получава в следващите четири месеца обезщетение от Бюрото по труда, възлизащо на 9 лева на ден като безработен.

Златаров бе няколко месеца в отпуск по болест. Вчера трябваше да е първият му работен ден след няколко месечното отсъствие. През средата на месец февруари директорът на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов каза пред Gramofona.com, че Златаров ще се върне на поста си и ще продължи работата си като директор на парка веднага след като оздравее.

В момента временно изпълняващ длъжността директор на парк Странджа е Мишо Жеков. Той бе директор на Регионалната дирекция по горите в Бургас и Държавното горско стопанство в Карнобат.