Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов присъстваха на премиерата на филма на депутата от БСП Елена Йончева. Премиерата на лентата „Границата” беше днес в НДК, информира bTV.

Филмът е около 20 минути и е посветен на охрата на българо-турската граница и проблемите с оградата, която трябва да възпира нелегалните мигранти.

Документалният филм е посветен на това доколко е ефективно инженерно-възпрепятстващото съоръжение – оградата, както и на съществуващите бежански канали от Турция, през България, за Европа. Валери Симеонов дойде на премиерата с тефтерче и си водеше записки по коментарите на Йончева към кадрите.

От парламентарната трибуна в парламента Елена Йончева показа кадри как нелегални мигранти безпрепятствено преодоляват оградата и влизат в страната ни.

Цветан Цветанов пък използва премиерата, за да извади папката с подписка за промени в Конституцията и призова лидера на БСП Корнелия Нинова да я подпише. Информацията във филма на Йончева е известна на службите, коментира Цветанов.