Тежка верижна катастрофа със седем автомобила затвори вчера международния път Е-79 край Мездра. Румънският шофьор, причинил катастрофата, почина в болница. Съпругата и детето му са с тежки травми, но без опасност за живота.

Инцидентът помрачи почивката на пет румънски семейства. Автомобилите им се движат по моста край Мездра в посока София, когато единият предприема забранено изпреварване и се удря странично в идващия отсреща турски тир. След сблъсъка шофьорът на камиона губи контрол, удря втора румънска кола и едва не пада в реката. С риск за живота си Георги Георгиев спасява турския водач.

„Накарах други шофьори да ме хванат за колана и се качих на парапета, за да извадим шофьора. Вратата беше блокирана и го извадих през прозореца”, разказва Георги.

„Опитах да свия встрани, но след като колата се заби в лявата ми гума, загубих контрол и ударих друга кола”, казва турският шофьор. Наложило се пожарникари да режат ламарините, за да извадят пострадалите.

Общо четири румънски коли пострадаха при катастрофата. Заради тежкото му състояние не е тестван за алкохол водачът, предизвикал катастрофата.

На километър от нея в задръстването попада лек автомобил, който не успява да спре навреме и  се забива под цистерна. За щастие  тя е била празна, а жената зад волана се е отървала само с уплаха.

 

Източник и снимка: bTV