Районна прокуратура-Пловдив задържа за 72 часа и повдигна обвинение на 20-годишната жена, която шофирайки пияна и напушена, блъсна и потроши 10 автомобила на паркинг в пловдивския район Южен.

Габриела Медарова е обвинена в 3 престъпления: управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди.

20-годишната дама има шофьорска книжка от две години. 

В хода на разследването е установено, че на 15 април в Пловдив, около 06:00 часа сутринта, обвиняемата управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“. Преди да се качи на мощното возило е употребила алкохол и марихуана. Малко преди жилищен комплекс „Оазис 4“, тя загубила управление върху автомобила и блъснала последователно 10 други паркирани коли, след което изоставила “BMW”-то си на улицата и се прибрала вкъщи. След извършена проверка с дрегер било установено наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта ѝ, както и наличие на употребени наркотични вещества – марихуана.

По делото e извършен оглед на местопроизшествието и продължават действията по разследването с разпити на свидетели, назначаване на автотехническа експертиза и др.

Ако бъде призната за виновна, законът предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби.

Разследването по случая продължава.

 

Източник: Dariknews.bg

Снимка: Фейсбук