Недекларирани 419 броя перилни препарати, омекотители, шампоани и др. препарати за бита с общо тегло над половин тон иззеха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Контрабандната стока е била в лек автомобил с българска регистрация. Колата е влязла в страната от Турция през ГКПП Лесово на 5 октомври сутринта. Митническите и гранични служители на ГКПП Лесово извършват съвместна проверка на автомобила по искане на служителите от „Гранична полиция". 

При проверката те откриват в багажника на автомобила и в чанти в купето на колата рекордно количество недекларирани перилни препарати - общо 419 броя прах за пране от различни марки и в различни опаковки, омекотители, шампоани, ароматизирани води и други препарати за бита. 

Над 514 кг са иззетите контрабандни стоки. Установено е, че те са собственост на един от пътниците в автомобила, който ги е разпределил в багажника, във всички чанти в колата и между лични вещи. Срещу нарушителя - български гражданин с адресна регистрация в област Разград,  е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

 

Снимка: Агенция „Митници“