Полицаи и пожарникари вадиха давещ се мъж от морето в Созопол, разбра Gramofona.com. Инцидентът е станал вчера по обед на нос Скамни. По това време вълнението на морето е било много опасно. 40-годишният мъж правил опити да изплува, но това било невъзможно. На място веднага пристигнали униформени и огнеборци, които изтеглили давещия се мъж с въжета. Той все още е бил жив. Междувременно хората незабавно се обадили на 112, за да повикат линейка. От Центъра им казали, че ще изпратят Спешния екип от Приморско.

Свидетели казаха, че линейката е пристигнала след половин час, а мъжът вече е бил починал. Медиците качили тялото на пътеката над скалите и екипът си тръгнал. Очевидци разказаха, че и линейката на Съдебна медицина също се забавила, но доста повече от тази на Спешната помощ.

За инцидента потвърди пред Gramofona.com зам. шефът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Димитър Желязков. Той обясни, че линейката от Созопол по време на инцидента е била в Черноморец и затова се е наложило да бъде изпратена кола от Приморско. Забавянето на трупната линейка той обясни с факта, че тя е една и по това време също е била на друго място.

Директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов също потвърди за случая от вчера.