Костадин е на четиридесет и три години години, женен с две момчета, но за мен винаги ще си остана Коцето- моят колега и приятел, с който работихме в дистрибуторски фирми, помагахме си и се веселяхме. От седемнадесет години вече освен приятели сме и роднини след като със съпругът ми станахме кръстници на сватбата им с Маргото и на Продан-големия им син. 

От шест години работиш на 120-тонен пасажерски кораб като втори механик. Когато видя твоя снимка от нова дестинация ти се обаждам с думите: “Ей не се находи, бе”, а ти ми отговаряш: ,,Всички така казвате, но това ми е работата"! Разкажи ни за най-интересните места, където работата ти те е отвела, моля! 

-  Двете кули,”Петронас”. Те са 88-етажен етажен небостъргач е височина 451,9 метра, свързани помежду си със сложно изграден мост. Намират се в Куала Лумпур, столицата на Малайзия. 

Санкт-Петербург, Ермитажа- най големият музей в света с 350 зали и три милиона произведения на изкуството, остров Бали - считан за най- красивото място на света. Наричан е ,”Острова на хилядата храма". Намира се в Индонезийския архипелаг, най- големият на планетата. 

Кое е най-красивото място за теб? 

-  Най - красивото кътче за мен е България! Когато се върна винаги посещаваме по някое ново зареждащо с енергия и красота място. Преди дни пътувахме в Родопите. Посетихме Ягодинската  пещера,  една от най-дългите и красиви пещери в България, пещерата Дяволското гърло с втория по големина подземен водопад в света 42 метра и язовир Въча с най-голямата преградна стена. Всеки път намираме невероятни места.

А от света кое е най- екзотичното ? 

-  Пинес -островът на елите. Той е в Тихия океан в архипелага на Нова Каледония. Пинес в превод е “от най - близкия остров до рай". Водата е прозрачна и се виждат тропически риби и корали, а елите растат в пясъка. 

Най-космополитното? 

-  Ню Йорк, Сидни, Сингапур- най-големите градове. 

Моите представи за пасажерски кораб са от филма ,”Титаник". Опиши ни твоят кораб моля те!  Колко каюти, колко зали има? 

-  Има 1 200 каюти, 12 ресторанта, 4 басейна, 10 джакузита. От 700 до 1 200 обслужващ персонал и от 1 700 до 3 200 пасажера. 

Освен че разглеждат невероятни места, хората си почиват и се забавляват. Как се забавляват на кораба? 

-  Има аниматор който организира парти, балове, атракции както за пасажерите, така и за персонала. 

Има ли хора, които пътуват повече от веднъж ? 

Една трета от пасажерите идват отново, ако са посетили круизите пет пъти стават ВИП клиенти. 

Разкажи ни някоя весела случка от кораба?  

-  Една възрастна дама ме попита оставаме ли вечер на кораба, или се връщаме на брега. Аз се пошегувах, че хеликоптер ни взема вечер и ни връща обратно на кораба в шест сутринта. На следващия ден тя помолила на рецепцията да й сменят каютата, защото чувала хеликоптера и не можела да заспи. 

Такъв си е Коцето- веселяк. И тази година в Бургас успяхме да се видим и повеселим с Костадин, Маргото, Продан и Ванито, ще го направят и нашите деца, защото макар и разделени ние сме едно семейство!

В рубриката "Бургазлии зад граница" всяка седмица с интересни личности ни запознава Нели Арнаудова. Тя е на 53 години от Бургас. Щастливо омъжена е и живее със семейството си в Бристол, Англия. Пише стихове, разкази и други забавни и не толкова неща в няколко сайта.