БСП - Бургас са доволни от досегашната работа на Бенчо Бенчев в местния парламент, но с оглед на създалата се ситуация, той вече не представлява политиката и интересите на партията на местно ниво. Това решиха бургаските социалисти след извънреден пленум. На него бе приета и декларация за отстраняването на бизнесмена от групата на Общинския съвет на БСП.

„Искрено му желаем успех в положението, в което се намира. В политиката човек трябва да спазва някаква хигиена на контактите. Ние сме обвързани с решенията на партията. Това е логиката на политическото представителство”, заяви Евгений Мосинов, председател на БСП-Бургас.

Бургаските социалисти ще входират декларацията си до председателя на общинския съвет в града Костантин Луков. Крайното решение дали да напусне групата на БСП си остава на Бенчо Бенчев.

Зърненият бос бе задържан преди няколко дни в хотел в Истанбул, в една стая с Димитър Желязков – Митьо Очите. Желязков бе обявен за издирване от Интерпол, по обвинение, че е лидер на организирана престъпна група.