Билбордове за парламентарните избори са в основата на разрива между Ангел Божидаров и партийният му шеф Валери Симеонов.

4 месеца след скандала Божидаров разказа какво стои в основата му. Караницата между двамата станала седмица преди парламентарния вот и била толкова темпераментна, че „чак стъклата в телевизията се разстресоха“, призна Божидаров. Точно по това време Бургас осъмна с билбордове с лика на бившия водещ на „Турбулентност“, който беше и кандидат за депутат.

В коалицията на Обединените патриоти обаче преференциите по време на избори не са желани. Личното агитиране дори се забранява с партийна директива. Самият Валери Симеонов не веднъж е казвал, че в НФСБ листите се редят партийно и място за лични изяви не се допуска. Този път също станало така, но на места различни кандидат-депутати все пак агитирали за себе си.

За това и тримата лидери Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се събрали и решили, че вместо да се карат е по-добре да позволят преференцията за своите кандидати. Така се появили и билбордовете на Божидаров. Самият той е категоричен, че по време на кампанията е бил неотлъчно до екипа в Бургас и нито веднъж не си е позволил да работи за себе си, а винаги е защитавал партийния интерес. Въпреки това билбордовете категорично не се харесали на Валери Симеонов.

„Това просто вбеси нашия председател“, призна Божидаров. По време на скандала той хвърлил оставка като областен координатор, шефът му го контрирал като спрял предаването му по партийната ТВ СКАТ. Така един от най-устатите общински съветници на Бургас останал без ефир и партиен пост, но продължил членството си в НФСБ, продължава да е и част от Националния партиен съвет на фронта.

Въпреки че е част от Съвета, Божидаров не получил покана за последното му заседание. „Почувствах се като Тодор Живков в нелегалния му период. Аз не се крия, обаче и никой не ме търси“, коментира бившият телевизионен водещ. Решил да хвърли оставка заради обидата, но се оказало, че няма пред кого.

„Знам че Мария Цветкова вече е не е секретар на НФСБ, обаче никой не знае защо. Областният координатор на София област беше махнат, тръгнаха си координаторите на Шумен и Русе. Това са все хора, които са създавали структурите. Ако така се ръководи партията, нещата не отиват на добре“, коментира Божидаров. За себе си е убеден, че липсата на покана за партийната сбирка е по настояване на лидера на НФСБ Валери Симеонов. „Това не е демократично, но тя не е на почит демокрацията“, обясни ситуацията Ангел Божидаров.

Допълни, че ако съпартийците му продължат да го игнорират, той все пак ще се махне от Националния фронт.