Ученици от Руската гимназия в Бургас поеха управлението от своите директори и учители. Това стана в „Деня на ученическото самоуправление“ като възпитаници на ГЧЕ „Васил Левски“ заеха постовете директор, заместник-директор, учител и психолог.

„Нашето училище празнува юбилей и решихме цялата 2017/2018 година да бъде посветена на мотото: „Доброто винаги намира кауза“. Като част от тази кауза, по инициатива изцяло на ученическия съвет, бе решено да има ден на ученическото самоуправление, в който децата да застанат на нашите места и да усетят реалната обстановка и атмосфера тук“, заяви пред Gramofona.com директорът на гимназията Весела Иванова.

Тя допълни, че подборът на децата затова на коя длъжност да застанат, отново е извършен изцяло от ученическия съвет на Руската гимназия. Всеки един от кандидатите е трябвало да подаде мотивационно писмо, в което да се обоснове защо иска да заеме желаната от него длъжност.

Мястото на Иванова днес бе заето от Радомира Тамбурова от 11-ти клас, а нейни заместници бяха Камелия Митева и Илиян Пандазиев, съответно от 9-ти „В“ и 9-ти „Г“ клас. В ролята на психолог бе Евгения Петрова от 10-ти клас, а учителката Зорница Борисова от 10-ти „Б“ клас изпитваше знанията на своите съученици по литература.

„Справят се изключително добре, абсолютно дисциплинирани, от сутринта са на линия с нас, изпълняват си задачите, надявам се, че на тях това им харесва“, каза още директорката на училището.

В Руската гимназия ще се състои и още една инициатива насочена към нейните възпитаници. Тя е с мото „Младите – това сме ние!“.

„Това е един проект, в който ръководството ще избере ученици с изяви в областта на спорта, които да станат лице на нашата гимназия. Всеки ще публикува снимка с послание към младите хора и ще се проведе гласуване, за да бъде избрано най-доброто. Идеята е под егидата на Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта. Надявам се с този проект да бъдем интересни и различни“, сподели Иванова.