Паркингът на бургаската болница „Бургасмед” в к-с „Меден рудник” вече се заплаща, сигнализираха до Gramofona.com пациенти на лечебното заведение. 60-годишният Иван Иванов отишъл да вземе направление за ортопед, защото го боли крака. Мъжът с изненада узнал, че трябва да си плати, за да остави личния си автомобил пред болницата. За първия час бургазлията броил 2 лева. В това време той не успял да получи бележката си от джипито, защото пред кабинета било пълно с пациенти.

Това принудило Иванов да заплати още един лев за следващия един час. „Три лева, за да взема едно направление. Аз съм с ТЕЛК решение и съм освободен от потребителска такса. Ами ако трябваше да плащам и за нея? Изчислете само колко пари ми излиза да взема едно направление от джипито си”, ядосва се още Иванов.

От такса паркинг не са освободени нито хората с увреждания, нито тези с решение на ТЕЛК комисия, твърди още бургазлията. И допълва, че дори докторите си плащат, за да паркират пред болницата и да отидат на работа.

Редакцията на Gramofona.com отправи запитване до ръководството на „Бургасмед”. Очаквайте техния отговор какво е предизвикало паркингът да бъде платен и дали всички обвинения по сигнала отговарят на истината!

Снимка: KA-EX