До час в ОУ „Св. Княз Борис І“ започват спешни родителски срещи заради вчерашния бой между ученици. Както вече Gramofona.com съобщи група седмокласници от училището отидоха да разчистват сметки със свои съученици от ОУ „Васил Априлов“. Повод за боя е обида в Instagram.

Шестокласничка от „Васил Априлов“ отправила реплика в социалната мрежа към по-голямото момиче. Деца разказаха, че враждата между двете тийнейджърки не е отскоро. Те си разменяли различни реплики през профилите, но вчера напрежението между тях ескалирало. Обидената седмокласничка извикала свои съученици и отишли да се разправят.

„Шест са нашите възпитаници, които са участвали в сбиването. Ще се въздържа от оценка на децата, в момента с тях работи и педагогическият съветник“, обясни директорът на ОУ „Св. Княз Борис І“ Галина Жишева. Днес и шестте деца са на училище. „Нямат никакво основание да отсъстват“, обясни Жишева. Свидетели на боя разказват, че седмокласниците пристигнали в двора и веднага се нахвърлили върху момичето.

Всичко започнало с викове и скубане на коси, а когато шестокласничката била повалена на земята, някои от момчетата опитали да я ритнат. Други деца скочили да й помагат, но групата е била разтървана.

Веднага е подаден сигнал и на спешния телефон. За минути на място са пристигнали полицейски екипи. Другата седмица ще стане ясно какви ще са наказанията на шестимата от „Св. Княз Борис І“. Галина Жишева е категорична обаче, че освен с децата, тепърва ще предстои много работа и с родителите им. Родителски срещи и спешни разговори със семействата се провеждат и в другото училище.

За повече контрол от страна на родителите призова и началникът на образователния инспекторат в Бургас Виолета Илиева.

„Ние възпитаваме в училище, но основната отговорност трябва да бъде на родителите. Хубаво е да проследяват активността на децата си в интернет. Социалните мрежи и сайтовете, които посещават. Още в началото на учебната година сме запознали родителите с различни приложения, чрез които могат да контролират този процес“, допълни Илиева.