Виненият туризъм е най-модерният в момента и привлича сериозен интерес към българските производители и възможността тези вина да бъдат дегустирани на място. Заедно с популяризацията на производителите, по време на Търговско изложение Винен Джулайфест Бургас 2017 ще бъдат презентирани и винени маршрути, които включват емблематични исторически, археологически и природни обекти.

Интерес към Винен Джулайфест Бургас 2017 проявиха представители Trakya Agency за Текирдаг и Чорлу, Българо-Унгаскрата тъговско-промишлена палата, “4th  Black Sea Stakeholder Conference ” от Батуми, Грузия, World Ocean Council, както и Българска стопанска камара.

Специален интерес към събитието има от Орхан Чеби - Председател на Регион Тракия, ТУРСАБ и туроператорите от Турция.

Към популяризирането и привличането на интереса на руските туроператори бе привлечена и Катя Жекова - наше аташе в Москва, Русия.

Във връзка с това по време на фестивала ще има специализиран щанд за реклама на винени маршрути от Бургаски регион и страната. Със свои рекламни материали ще участват и членовете на Бургаската Регионална туристическа камара /БРТК/.

Винен Джулайфест Бургас 2017 е насочен към крайния потребител на качествените български вина и храни, както от българи, така и от чужденци и популяризиране на винения туризъм и винените маршрути. 

Винен Джулайфест Бургас 2017, който ще се проведе на 30 юни, 1 и 2 юли в Експо център“Флора“ е с ВХОД СВОБОДЕН за посетители и дава възможност на много повече жители и гости на Бургас, както и на туристи от Южното Черноморие да  посетят изложението.

Винен Джулайфест Бургас 2017 се организира  в партньорство с Бургаската Регионална туристическа камара / БРТК/  и с любезното съдействие и подкрепа на Министерството на туризма и Община Бургас.