Най-страхотните разкази на ученици от бургаската Профилираната гимназия по чужди езици „Васил Левски“ ще бъдат събрани в албум. Спомените си от прекараното време в училището ще опишат не само настоящи, но и бивши възпитаници на Руската гимназия. Забележителната среща на поколенията ще бъде на 6 юли тази година.

Това е едно от събитията за 55- годишнината от основаването на училището. Албумът ще носи името „55 причини да се гордеем, че сме завършили Руската гимназия“, разкри директорът й Весела Иванова. В продължение на няколко дни големи ще четат на малки в детски градини по една руска народна приказка и ще разказват за делото на Васил Левски.

За Националния празник на България над 15 ученици с изявен интерес по история ще подготвят пъзел от най-забележителните исторически събития и ще образуват съвременната карта на България.

В края на март пък ще бъде представена книгата на Неда Антонова „Първият след Бога – любовта и смъртта на Васил Левски“. През май предстои изложбата „55 парченца история“, които ще съберат най-значимите събития в историята на училището.