Зам. шефът на местния парламент Георги Дражев да се извини. Това поиска днес председателят на асоциацията за защита на дребния и средния бизнес Николай Димитров. Бизнесменът входира жалба до Бургаския съд относно наредбата за преместваемите обекти. Скандалът между двамата избухна на предното заседание на общинския съвет. Тогава Дражев обяви, че търговци са плащали по 3000 лева, за да получат апетитни общински обекти.

„Призовавам го, ако знае кой от колегите е дал 3000 лева за обекти за сладолед, на кого ги е дал, да излезе и да го заяви. Също така искам да го призова да ми се извини лично“, коментира Димитров.

Той допълни, че Дражев не е присъствал на комисиите, които отдават общинските терени, а по това време е бил в чужбина.

„Не му прави чест да изрича такава неистина и да ме приравнява до нивото на някакъв дребен хитрец. Лично аз ще застана до него и ще бъда солидарен изцяло с позицията му, ако има такива случаи. Защото в противен случай всичко това е една клевета до доказване на обратното“.

Димитров заяви още, че той няма обекти по член 56, а с такива разполагат неговата съпруга, както и дъщеря им. Те обаче са участвали с техни фирми и всичко е законно.

„Аз още преди 10 години съм казал, че съм готов да го премахна обекта на жена ми в „Славейков“ само и само, за да оставят колегите на мира“, сподели бизнесменът.  

 

Снимка: Архив