„Искам да помоля всички за милост към моя приятел Бенчо Бенчев, защото наистина здравословното му състояние е много тежко. Той е инвалид 95 %”. Това заяви пред журналисти в Бургас бившият депутат два мандата от ДПС Несрин Узун. Той припомни, че е приятел с известния като зърнен бос Бенчев от 15 години.

„Надявам се да имаме и още бизнес начинания с г-н Бенчев, защото по този начин създаваме както национален продукт, така и работа за хората”, поясни още Узун.

Той не отрече, че знае кой е Димитър Желязков, по прякор Очите, но бе категоричен, че не е близък с несебърлията и че няма никакви отношения с него.

От първо лице Узун разказа накратко и за случилото се в Истанбул и последвалият арест на Желязков.

„Бях помолен от моя добър приятел Бенчо Бенчев да запазя на негово име три стаи в хотел в Истанбул. Понеже бях в срещи тогава, не сме коментирали нищо повече.

По никакъв начин на знаех за кой и по какъв повод се резервират стаите. На по-късен етап разбрах защо г-н Бенчев е бил с Желязков, но не бих искал да коментирам, защото тече следствие”, разказа Несрин Узун.

Самият той уточни, че е бил отседнал в друг хотел, в друг квартал на най-големия турски град.

„След вечерята, на която бяхме с Бенчев, вместо да го оставя да се прибере до хотела си с такси, понеже ми е много добър приятел, го взех с моята кола.

Пристигнахме вечерта с моя автомобил пред неговия хотел и видяхме, че беше арестуван от турските власти въпросният български гражданин, издирван чрез червена бюлетина от Интерпол.

След което бяхме помолени от турските власти да отидем заедно с тях до полицейското управление за изясняване на обстоятелствата, поради които ние се намираме там. Ние не сме били задържани от тях в този момент. Оказах им пълно съдействие, защото бях човекът, който владее турски език и превеждах на турските власти”, допълни още бившият народен представител.

В заключение Узун допълни, че не за първи път посещава Истанбул заедно с Бенчо Бенчев. „Много често ходим в  града, защото го обичаме, а и през последните години се наложи доста често да пътуваме с Бенчев до там поради неговото влошено здравословно състояние. Оказал съм пълно съдействие както на турските, така и на българските власти”, уточни Несрин Узун.