15 търговски обекта от веригата Lafka ще отворят врати в Бургас преди Никулден. Така ще бъдат създадени 50 нови работни места. Всеки служител на компанията е с твърдо трудово възнаграждение, трудов договор, осигуровки според Кодекса на труда. Има въведена и бонус система.

Табак Маркет навлезе на пазара с новата масова марка – Lafka. Това е първата национална марка верига търговски обекти за импулсивни покупки. Това е нов бранд и нов стандарт за бързи покупки.

Lafka е модерна и иновативна верига от търговски обекти (киоски и магазини), която винаги е наблизо и пести време. Предлага голямо разнообразие от стоки за ежедневието. Удобството на локациите и бързината на обслужването са две от основните ползи за клиентите. Често решението за покупка от Lafka се взима импулсивно, но поради удобството на локациите клиентите стават лоялни и превръщат пазаруването от търговските обекти в ежедневи.

В момента в страната има многобройни обекти (киоски, клек шопове, павильони, малки магазини), които предлагат бързооборотни стоки за клиенти, които избягват супермаркети и бакалии и търсят бързина на облсужване. Липсва обаче национален бранд, който да поддържа винаги качествени стоки, бранд лидери и добри цени, да е винаги на удобно място (спирки, кръстовища др.) и близък до темперамента на хората.

В Lafka ще се продава:

 • Преса – вестници, списания, книги.
 • Тютюневи изделия – цигари, пурети, висококачествени пури, тютюн, електронни цигари, аксесоари.
 • Напитки – топли (готови за консумация), алкохол (бира, вино, високоалкохолни), безалкохолни, енергийни, разтворими.
 • Хранителни – сладки, гризини, ядки, дъвки.
 • Нехранителни – предплатени услуги, ваучери, билети, козметика (мокри кърпички, презервативи, др.), батерии, сувенири, играчки, други.
 • Сезонни – сладолед, др.
 • Хазарт  - Национална лотария, други.

 Предимства:

 • Над 90% от предлагания в България асортимент цигари на всички производители (български и световни).
 • Разпространение на цялата българска преса.
 • Разнообразни промоции в различни категории продукти.
 • Активни продажби с подаръци.
 • Възможности за реклама.
 • Национална верига за бързооборотни стоки.
 • Национална дистрибуция на предлаганите продукти.
 • Достъпни локации с голям човекопоток.за

Павилионите Lafka в Бургас, Враца или Пловдив ще изглеждат по един и същ начин.

Самите лафки заемат площ от 4 квадрата, изградени са от модерни материали, климатизирани са и предоставят добри условия за работа. В момента във вестникарските обекти работят хора, които през зимата мръзнат при -10 градуса, а лятото работят при адска горещина. Това са предимно възрастни хора, работещи в неприемливи условия, които с Lafka се променят коренно. Защитени са със СОТ, вътре има паник бутон, за да са спокойни служителите, особено в късното работно време през зимата, когато се стъмва рано.

ПО СВЕТА

Подобен начин на продажба на печатни издания, тютюневи изделия, пакетирани храни, безалкохолни напитки и други стоки, за които сте  забравили в супермаркета или магазин не ви е на път, отдавна се практикува в много други държави.

Lagardere е френската компания. TISAK е най-голямата верига в Хърватия. Обектите работят денонощно през цялата година. Stampa Sistem се обедини със сръбската верига Futura Plus и създадоха най-голямата местна верига от киоски Moj Kiosk. След сливането веригата придобива 1 355 киоска и 44 магазина в цяла Сърбия.  Това е най-голямата сръбска верига, която е и добър рекламен канал, поради разнообразието на локации, винаги разположени на места с по-голям от средния човекопоток. Такива павилиони има още в Англия, Финландия, Гърция.  Клиентите им търсят търговски обекти, в които могат да бъдат обслужени за по-малко от минута и удобство на локацията.

„Избрахме името, което най-точно отговаря на концепцията и стратегията ни – Lafka. Лесно се чете и запомня и би могло да се превърне в нарицателно за място за срещи в градската среда. Но всъщност Вазов я използва коректно в “Немили недраги”, още на първа страница - "Но най-любопитни бяха лавките на тютюнджиите българи.". Това коментират от Табак Маркет.

Те са категорични, че откриването на новата верига в Бургас няма да застраши бизнеса на останалите магазини. Всички марки цигари, които и в момента са на пазара, ще продължат да се продават както до сега в търговските обекти. Идеята на Lafka е  винаги да е наблизо и да пести време.

 

/платена публикация/