Кръгово кръстовище на входа на Атия няма да бъде изграждано. Това съобщиха за Gramofona.com от Агенция „Пътна инфраструктура”. Оттам уточниха, че кръговите кръстовища са ефективни, когато движението във всички направления е интензивно и има голям брой автомобили, завиващи наляво. Анализът на трафика по път II-99 Бургас – Малко Търново показвал, че движението по него е натоварено, но броят на превозните средства, завиващи към Атия много по-малък, поясниха още от пътната агенция.

Оттам допълниха, че прилагането на такъв тип кръстовище в района ще доведе до задържане на трафика по главното направление. За повишаване безопасността е необходимо шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация, напомнят още от АПИ.

От агенцията допълниха, че до началото на летния сезон при разклона за селото ще бъде изграден пешеходният надлез /пасарелка/ и асансьор. Предстои стартирането на тръжните процедури за избор на изпълнители за строителството и надзора. Общата индикативна стойност е 444 хил. лв. с ДДС. До изграждането на пасарелката се стигна след смъртта на 16-годишния Костадин Джардов. Момчето бе блъснато на пешеходната пътека.