Конкуренцията в Бургас е причина агнешкото месо в града да е по-евтино в сравнение с другите градове в страната. Репортерска проверка на Gramofona.com в известния бургаски пазар „Краснодар“ показа, че към момента цената на месото е 11 лева за килограм.

„В останалите градове то е по-скъпо, например в Сливен и Варна то струва 13 лева, в София и Пловдив също е на по-висока цена“, коментираха пред медията ни търговци и производители.

Те признават, че до Великден агнешкото ще поскъпне и неговата стойност ще достигне до 13-14 лева на килограм. Интересът към него до момента е слаб, защото до християнския празник има още доста време.

Продажбата на великденски яйца също е слаба, макар че интересът към тях по принцип е всекидневен.

„По принцип ние продаваме доста яйца, но за Великден все още няма масово закупуване, защото е много рано. Хората по традиция си пазаруват няколко дена преди празника“, признават търговци.

Според тях се очаква да има повишение на цената, заради открития преди няколко дни птичи грип в птицеферма в Генерал Тошево. Другото им опасение е, че е възможно евтини полски яйца да залеят българския пазар. Миналата година за Великден яйцата не са поскъпнали, заради голямото предлагане, което е имало тогава.