Българската IT компания „Scale Focus“ ще открие на 18 юни своя офис в Бургас. Това заявиха пред журналисти от ръководството на фирмата. Основната им цел е да подпомогнат да се развие IT средата в града, както и да дадат шанс за развитие на местните специалисти. За своя център в морския град те ще търсят предимно програмисти.

Пламен Цеков, изпълнителен директор на компанията, съобщи, че до края на годината в бургаския офис ще бъдат наети 20 служители. Очаква се през 2019 година тяхната бройка да нарасне до 40 човека, допълни още той.

От компанията казаха, че са избрали Бургас, защото виждат в града голям потенциал за развитие и според тях той може да бъде водещ в тази индустрия. Имат амбицията да работят съвместно с местната IT гимназия, която ще отвори врати през есента.

„Scale Focus” имат клиенти в над 20 държави, предимно в САЩ и Европа. Участват в над 70 проекта, сред които JAVA и JAVA Script.

Намеренията на компанията са да привлече и хора от чужбина, които да работят при тях. Освен в Бургас ”Scale Focus” имат свои офиси в София и Пловдив. Желанието им е да отворят свои центрове и в други български градове.