Градските клозети в Бургас поскъпнаха. От 1 януари клиентите на обществените тоалетни плащат по левче, а не по 50 стотинки както беше до миналата година. В сумата влиза ползването на нужника, миенето на ръце със сапун и топла вода, хартия и сешоар, разказа пред Gramofona.com Стоянка Пенчева. Тя работи от 7 години на обществената тоалетна на площад „Тройката”.

Касиерката казва, че някои от посетителите се сърдели на повишението, но повечето приемали добре скока в цената. „Завишението не е много. Все пак кубик вода в Бургас стана 2.80 лв.”, казва още Стоянка.

Макар за някои цената да е твърде висока, огромна част от посетителите били доволни от поддръжката на помещенията. И как няма да не са като се оказва, че тоалетните се чистят повече отколкото в хотелите. Пенчева призна, че на всеки три часа, всичко се минава основно с препарати.

Куриозни случки в градските нужници въобще не липсват, обясни още Пенчева. Тя все по-често става свидетел на авантаджии. „Няма да платя, ти знаеш ли кой съм аз? Обади се на еди си кой...”, казвали й още некоректните посетители. Най-честото оправдание на тези, които не плащат таксата било, че не са от Бургас.