Пешеходци изправят на нокти всеки ден шофьори на натоварена улица в бургаския комплекс „Изгрев“, сигнализираха за Gramofona.com. живеещи в района водачи на автомобили.

Те разказаха, че минувачи редовно пропускат разположените две пешеходни пътеки и директно минават през средата на улицата. Тя се намира между магазин „Велека“ и скейт парка и бе направена заради промяната на една от линиите от градския транспорт.

Репортерска проверка на екипа ни установи, че пътните правила масово се нарушават. Наред с изграждането на улицата, от страната на скейт парка има поставена обезопасителна ограда. Ученици и по-малки деца редовно я прескачат и минават по пътното платно, за да отидат на отсрещния тротоар.

Преди дни редовен шофьор по маршрута едва  успял да спре, тъй като пред него внезапно е изскочило дете със скейтборд в ръце. Мъжът изпаднал в ужас, че може да го блъсне, а хлапето прибягало набързо като зайче и дори не се огледало, разказа водачът.

Сред неспазващите са и много възрастни хора, за които е по-лесно да преминат по по-краткия път, отколкото да повървят около 50 метра до пешеходните пътеки.

Шофьорите обявиха, че обмислят да организират подписка с искане за постоянно присъствие на полицай и глоби за пешеходци-нарушители.