Данъчни запечатаха стола на училище „Константин Петканов“ в к/с „Меден рудник“. Причината – множество сигнали и от родители, и от ученици, че там не се издават касови бележки.

Проверката е установила, че нарушението е системно. „Търговският обект ще остане затворен до 26 януари. За нас това не е просто училищен стол. Това е фирма, която има управител и генерира печалби, които обаче не обявява“, коментираха пред Gramofona.com от териториалната дирекция на НАП в Бургас.

От там уточниха, че подобни сигнали има и за други училища. „Получихме няколко сигнала още в първите дни на новата година. Всички ще бъдат проверени и ако отново установим, че не се издават касови бележки, ще затворим обекта“, категорични са от данъчното.

Санкцията за фирмата, която обслужва стола в „Константин Петканов“ е потвърдена и от Бургаския административен съд, така че децата там ще трябва да си носят храна от вкъщи още една седмица. Фирмата „Ив трейд“ ООД ще бъде глобена и от община Бургас, увери заместник-кмета по образование Йорданка Ананиева.

Тя беше категорична, че доставчикът ще претърпи санкции заради причиненото неудобство на децата и родителите им. Същата фирма отговаря и за училищното хранене в още 6 учебни заведения на територията на Бургас.