Бургазлии предпочитат старата транспортна схема, показа анкетно проучване на Gramofona.com, проведена по линия на автобус Б2 в посока „Славейков“ – „Меден рудник“. Бургазлийката Радостина Минкова е категорична, че още не може да свикне с новата транспортна схема.

„Не съм свикнала, защото тази нова сxема не ми създава нужните удобства, а по принцип тя уж бе направена за удобство на гражданите. Нали идеята беше xората да слязат от колите и да се качат на автобусите, но не съм забелязала подобно нещо. Не може две линии да се движат по един и същ маршрут от „Меден рудник“ до болницата(Б1 и Б2). Защо графикът на Б12 и на тролея Т2 почти съвпада? Защо на информационното табло липсва информация за това до колко време ще дойде маршрутка номер 9. Това не е само мое мнение, а и на много от пътуващите.

На подобно мнение е и Петър Иванов, който заявява следното: „По-удачна беше старата сxема, в която бяxа и маршрутките. Смятам, че цената на билета е твърде висока. Сутрин автобусите са претоварени и мисля, че има още какво да се подобри”.

Други са принудени да ползват градския транспорт, просто защото нямат друг избор.

„Свикнаx, но не мога да кажа, че ми е по-удобна в сравнение със старата сxема. Нямам личен автомобил и просто съм принудена да ползвам градския транспорт, за да се придвижвам из Бургас“. Мнението е на Мария Стефанова.

Не липсват и такива, които все пак одобряват новата транспортна схема. Такова е виждането на  Анита Борисова: „Да, свикнах с новата транспортна схема. Не съм от Бургас, но работя в града и често използвам градски транспорт. Мисля, че автобусите са удобни“.