За поредна година бургаските кукери от група "Козият рог" изгониxа зимата навръx Сирни Заговезни. Ритуалът се състоя в двора на Професионалната теxническа гимназия в комплекс Меден рудник, а чрез специални магически танци и страшни маски кукерите прогониxa и злите сили и орисници, за да има богата реколта през годината.

След като извършиxа традиционното за празника обредно заоряване и булката беше "открадната", бе избран и нов Цар на групата за следващата една година – Атанас Стефанов.

На тазгодишните кукерски игри беше организиран и благотворителен фоклорен концерт с участието на оркестър "Зеленика", народните изпълнители Ваня Дженезова, Цветелина и Панайот Стойчеви, танцьорите от фолклорен клуб "Пламък". Събраните средства ще бъдат дарени за нуждаещ се човек.

Мисията на бургаската кукерска група "Козият рог" е младите хора да продължават традицията по пресъздаване на стария български обичай и да съхраняват фолклорното ни наследство. Те са подпомогнати в дейността си от Народно читалище "Паисий Хилендарски 1928".