162 договора по европейски проекти са сключени в област Бургас за периода 1 януари – 30 ноември. Това стана ясно от данни на областния информационен център на града.

В Югоизточния район, където попада и Бургас, са сключени 464 договора -  най-малко договори от всички шест разделителни района на България. От тях лидер е област Стара Загора, където са подписани 164 договора, с два повече от морския град.

В област Бургас съвсем логично областният град има най-много сключени договори – 75, докато в Руен е сключен едва един договор.

Общата стойност на реализираните проекти в Бургас са в размер на 199 милиона. По този показател градът отново е на второ място в класацията за Югоизточния район, където първенец изненадващо е Ямбол с 222 милиона.

Около 75% от големите инфраструктурни проекти в цялата страна са извършени благодарение на Европейското финансиране, а останалите 25% са част от нашето национално съфинансиране. Най- голяма част от договорите по различни проекти са сключени в Югозападния район, тяхната бройка е около 1000.

Освен изнесената презентацията, домакините се бяха погрижили и за Коледния дух. На всеки един от присъстващите журналисти чрез томбола му беше връчен подарък.