Стъкло полетя от шестия етаж и нанесе щети на автомобил в бургаския комплекс „Славейков”. Инцидентът е станал между 21 и 65 блок в комплекса. Тази сутрин екип на „Пожарна безопасност и защита на населението” направиха оглед на щетите на пострадалата кола, предаде репортер на Gramofona.com. „Напукано стъкло и надран капак на автомобила”, е констатацията на униформените. Собственикът й, Станимир Турманов показа напуканите места по предното стъкло, с надежда че ще му бъдат възстановени разходите за поправка на щетите.

„Когато паркирах, до мен имаше още коли. Най-вероятно и те са с натрошени стъкла и капаци, но сега явно хората са отишли на работа”, коментира Турманов.

Автомобилът е бил паркиран под една от терасите на 65 блок. Рушащата се фасада на стария панелен блок и силният вятър от тази нощ, са причина стъклото да полети от шестия етаж.

„Даа. Чуваше се как падат стъкла. Беше силно и звучно, но не знам от къде падаха. Беше към 23-24.00 ч.”, каза Гери, която живее в 21 блок. През тази нощ са подадени няколко сигнала на спешния телефон 112.

В междублоковите пространства вятърът продължава да носи във въздуха листа, дребни боклуци и найлонови торбички. Възрастни жени за отрицателно време почистиха пред 21 блок, но вятърът явно е с намерение да продължи да разхвърля.

Такава е и прогнозата на синоптиците - ще продължи да духа силен югозападен вятър със средна скорост между 14 и 19 м/с и пориви до 22-24 м/с.

Затова съветите на „Пожарна безопасност и защита на населението”са да приберем саксиите от балконите, да затворим добре прозорците и да оглеждаме дърветата и блоковете, под които паркираме.