2 златни медала извоюваха състезателите от спортен клуб по борба „Руен” от Държавното лично-отборно първенство по свободна борба, което се проведе вчера и днес в Ловеч. Златото донесоха Иван Замфиров, който се бори в категория до 57 кг. Другият първенец е Николай Куртев, в категория до 70 кг,  съобщи за Gramofona.com гордият треньор на клуба Баязит Кемал.

Сребърни медали спечелиха Васил Есиров в категория до 65 кг и Мариян Тодоров до 125 кг. Бронзови медалисти станаха Мирослав Гешев в кат. до 92 кг и Георги Ванчев в кат. до 125 кг. Борците зарадваха екипа на клуба и с три пети места на първенството. Те са за Кольо Пълев в категория до 74 кг, Юмер Юмер до 92 кг и Мюрем Мурат до 97 кг. Състезателите се подготвяха активно и усилено за важния турнир месеци наред, разказа още Кемал.

След поредния си днешен успех, край на състезателната кариера  сложи Николай Куртев. С днешната си победа, той за 14-ти път стана златен медалист на „Руен”. Освен вицесветовен шампион по борба, Куртев е и трети в Европа.

Междувременно децата от клуба грабнаха 1 златен, 4 сребърни и 1 бронзов медали от състезание в Разград.