Снегът от отсечката Зимница - Бургас на автомагистрала "Тракия" се изнася с камиони. Това обясни в ефира на БНТ областният управител Вълчо Чолаков.
 
Тази отсечка на магистралата все още е затворена за движение. Обстановката в региона обаче започва да се нормализира.
 
В момента никъде на вали сняг, вятърът също е утихнал. Вече са отворени за движение път I-6 Петолъчката - Карнобат - Айтос - Бургас Ришкият проход, където се пътува без ограничение и Айтоския проход, който обаче е отворен за превозни средства до 12 тона.
 
Пътят Средец - Ямбол остава затворен. За сметка на това Средец - Елхово - магистрала "Тракия" е отворен за движение. Пътува се и по пътищата Бургас - Малко Търново и Бургас - Царево. По последни данни от страна на ЕВН, няма населени места без ток в Бургаско.
 
По информация на дежурните по общини, в областта няма места без вода, ситуацията в населените места извън община Бургас също се определя като спокойна. Общият брой на сигналите постъпили тази нощ на телефон 112, свързани със зимната обстановка, е  около 20, нито един от тях не е за бедстващи хора или аварирали автомобили.
 
Основно сигналите са свързани с непочистени малки улици и междублокови пространства. Днес и утре - 12.01. и 13.01.2017 г. са обявени за неучебни дни за всички училища в област Бургас. 
 
От ОПУ Бургас съобщават, че над 160 машини на почистващите фирми са работили на терен през вчерашния ден. Количествата пясък, сол, луга и инертни материали са приблизително същите около 3000 тона пясък, 1000 луга, 2000 тона сол.
 
По информация на дежурния в Областна администрация Бургас Пристанище - Бургас е отворено, Летище Бургас също е отворено.
 
Остава в сила информацията, че са спрени пътническите влакове на територията на областта поради повреди в локомотивите. Движат се бързите, като някои от тях спазват разписанието на пътническите.
 
За по-подробна информация обаче гражданите е необходимо да се обръщат към БДЖ.