34 дами взеха участие на традиционното за Бургас 22-ро Рали за жени, което от 2012г. носи името на неговата основателка м.с. по автомобилизъм „ЕЛЕНА АПОСТОЛОВА”.

По случай празника на жената и тази година съревнованието се проведе на 10-ти март - събота, на паркинга на „МЕТРО” Бургас, благодарение на Община Бургас, СБА Бургас и Автомобилен спортен клуб „Елена Тийм” – фамилия Апостолови.

Участничките в Ралито бяха приветствани лично от кмета на града г-н Димитър Николов, придружен от зам. кмета г-н д-р Лорис Мануелян и директор дирекция спорт г-жа Веселина Деведжиева. И тази година организаторите на състезанието подготвиха за дамите по-високо скоростно трасе.

Участничките бяха разпределени в четири класа, съревновавайки се 2 манша по едно и също трасе, където се зачете най-доброто време в съответните класове. След това всички участнички премериха сили в Паралелния слалом за Купата на СУАБ Бургас, като се изправиха една срещу друга, докато остане най-бързата от тях. Победителката бе лично наградена от председателя на СУАБ – гр. Бургас г-н Васил Михалев.

Благодарим на всички, които допринесоха за усмивките на чаровните дами, предоставяйки много прекрасни награди и подаръци, които всяка една от тях получи! За доброто настроение допринесоха и каратистите на СКК“Киокушин Спирит“ с треньор двукратната световна шампионка на ката – сенсей Гергана Апостолова и момичетата от Спортен Център „АЯКС„ които демонстрираха един от най-атрактивните аеробни спортове – Канго Джъмпс.

Публиката от своя страна имаше възможност също да си тръгне с награди от томбола, разиграна веднага след награждаването.

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ:

1-во място – Пламена Раева

2-ро място – Жасмина Георгиева

3-то място – Екатерина Хаджиатанасова

4-то място – Саня Върбанова

5-то място – Таня Стоева

6-то място – Василена Бояджиева

ПОБЕДИТЕЛ ПАРАЛЕЛЕН СЛАЛОМ: Жасмина Георгиева

КЛАС НАД 1600 куб.см 1-во място – Саня Върбанова

КЛАС ДО 1600 куб.см 1-во място – Пламена Раева

КЛАС ДО 1400 куб.см 1-во място – Райна Иванова

КЛАС ДО 1200 куб.см 1-во място – Жасмина Георгиева

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ:

НАЙ-АТРАКТИВНА УЧАСТНИЧКА: Саня Върбанова

НАЙ-МАЛКА СЪСТЕЗАТЕЛКА: Зорница Костова

НАЙ-ПРЕЦИЗНА СЪСТЕЗАТЕЛКА: Василена Бояджиева