За 16-ти пореден път дружеството ВиК-Бургас награди млади таланти, които взеха участие в конкурса „Водата е живот“. Традиционната изложба е посветена на Деня на водата, който се отбелязва на 22 март. В надпреварата участваха деца на възраст от 3 до 16 години. Общият брой на рисунките тази година е 280, като 53 от тях бяха показани на изложбата в Дружеството на художниците.

Специални гости на събитието бяха зам.-кметът по Околна среда и европейски политики Руска Бояджиева, главният секретар на Областна администрация Веселин Люцканов, изпълнителният директор на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев, председателят на Борда на директорите на Вик-Бургас Йоанис Партениотис, председателят на Дружеството на бургаските художници Митко Иванов и Веселин Пренеров, който е председател по Комисията по култура в Община Бургас.

„Поздравявам организаторите, както и всички участници. Надявам се след време те да станат  студенти във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Въпреки, че навън времето е мрачно, тук всичко е цветно и пролетно благодарение на Вас“, заяви Бояджиева.

Всички участници получиха като награда за творбите си грамота и раница от инж. Ганчо Тенев.