Табула раза – така се нарича чистото съзнание, което всеки от нас притежава, но докато е млад. Сигурно затова младите художници са избрали да нарисуват бебе на плаката с който канят публиката да влезе в залата на ул. „Александровска” 22 в Бургас.   

А там ще видите много цветове, идеи и търсене. Дружеството на художниците за пореден път подава ръка на младите творци и им пожелават успех в това изкуство. Тези, които вече не са в категорията „млади”, знаят колко е труден пътят. Сигурно за това, утвърденият художник Георги Динев посъветва авторите, сега да правят каквото им харесва в изкуството,  да експериментират, да търсят своя стил, да бъдат новатори. Ще им бъде простено, обеща той.

Посетителите на изложбата веднага ще забележат, че част от съветите вече са изпълнени. Платната ще ви завладеят, а някои от тях дори ще ви връхлатят.

Част от младите творци присъстваха на откриването на изложбата и признаха, че докато се стигне до празника, има много усилия и съмнения. Всички обаче са нахъсани да работят здраво и с вдъхновение. И без двете не може, въпреки приятното заблуждение на публиката, че всичко в ателието е само магия.

Мария Маджарова, Юлия Красовская, Божил Божилов, Николай Ангелов – Гари, Лора Янева, Надя Пеовска, Жулиета Колева и още автори ви подканват да проверите – останало ли е още бяло във вашето съзнание. Направете си този душевен тест, като се огледате в техните „бели” платна, пълни с цветове и послания. 

Изложбата беше открита от Митко Иванов, председател на Дружеството на художниците в Бургас. 

Автор:Гергана Цонева