В и К са виновни и никой друг! Няма друга причина, дето да накара съдия Майска, онзи ден, да осъди пустия му швед според закона, вместо да си умие ръцете! Причината може да е само една - пак са били спрели водата!

Съдът, затова е съд, за да съди според закона дори, когато туй не се харесва на средната домакиня. Туй му е работата на съда.

Работа на политиците е да търчат по акъла на средните домакини и да му угаждат, поради туй, щото социолозите викат на тоя акъл обществено мнение и гледайки замислено в тавана и изчислявайки асцеденти и прецеденти, определят електоралните нагласи на домакините.

Така, че да не се съдим прекалено строго нито съдиите, нито политиците. Те всички всъщност си вършат работата, според това, както я разбират.

Следва да отбележим обаче, че в случая, като е приложила закона, колегата Майска се е справила значително по-добре от колегата Нинова.

Колегата Нинова, вместо да иска от българския съд абсурдни извинения, можеше да поизтупа прашасалата си диплома и да се ангажира със защитата на правата на пострадалата камериерка по предвидения в закона ред. 
Още не е късно да го направи. 
Така, мисля, ще бъде далеч по полезна, както на пострадалата, така и на крехкия правов ред, който все още някой се опитва да отстоява в тази страна.

Пък може и да бъркам нещо...

Прочие, ако ви се чини право и угодно Богу - разпнете всички шведи. Но преди това... Преди това, някой да вземе да пусне водата.

 

Автор: Стефан Цинцарски

Авторът е бивш общински съветник и действащ юрист.