В руенското село Зайчар утре ще погребат 55-годишната Мейрем, която от дълги години живее и работи в Париж. Всички в населеното място говорят, че жената е била намушкана 4 пъти с нож. За смъртта на Мейрем потвърди пред Gramofona.com кметът на Зайчар Мустафа Ходжа.

Той разказа, че жената е на гурбет във френската столица от 10 години. Работи като болногледачка на възрастни хора. Има три деца-двама сина и дъщеря. Едното от момчетата й е в Германия, другият син е в България, а момичето й в Турция. Всеки ден Мейрем се чувала с дъщеря си. В продължение на една седмица обаче момичето нямало ни вест, ни кост от майка си.

В Париж живеели и други местни от Зайчар. Те също нямали връзка с починалата и сигнализирали френските власти. Уведомено е и посолството на България в Париж. По думите на кметът на Зайчар Мейрем е била скромна и добра жена. С парите, спечелени от гурбета, построила триетажна къща за децата си в селото. В момента всички те са във френската столица и се очаква днес да приберат тялото на майка си. В следващите дни ще стане ясно точната причина за смъртта на жената.

Снимка: Google Maps