Затворник опита да измами бургаски кардиохирурзи, съобщиха от полицията. Вчера около обяд в бургаската кардиохирургия за лечение постъпил мъж, представил се за 62- годишният Симеон от гр. Мартен, обл. Русе, нуждаещ се от спешна операция. Същият заявил, че забравил личната си карта, но бил пациент на болницата преди време.

Медиците подготвили мъжа за оперативна намеса, като според медицинската документация е установено, че преди две години му е поставен байпас. Кардио-операцията стартирала, но лекарите не открили наличен байпас, което ги усъмнило и довело до алармиране на полицейските служители за това, че вероятно се касае за злоупотреба със самоличност. Благодарение професионализма на специалистите от Клиниката по кардиохирургия „Аджибадем Сити Клиник” – Бургас операцията приключила успешно, като здравословното състояние на оперирания пациент е стабилизирано.  

След множество оперативно-издирвателни действия униформените установили, че пациентът не е 62- годишният Симеон, а брат му – Георги, 56- годишен, обявен за общодържавно издирване от август 2015 год. Същият не се завърнал в затвора в Белене след домашен отпуск. Там той изтърпявал присъда за извършени измами.

Вероятно използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62- годишния Симеон, разчитайки че разходите ще се начислят на здравноосигурения му роднина.

След като Георги излязъл от упойка, лекарите преценили, че няма фактори, които биха застрашили здравословното му състояние. 56- годишният мъж е приведен в бургаския затвор.

Снимка: Гипермед Информ