Пиян софиянец блъсна шестима пешеходци в Китен, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал вчера около 20.55 часа на улица „Корал”, до почивна база „Морско утро”.

Автомобилът, управляван от 31-годишния с инициали Д.С. от София е загубил управление над колата заради несъобразена скорост, уточняват от полицията. Автомобилът е излязъл вляво от пътното платно, ударил е пешеходците и се е преобърнал по таван.

С превозното средство се придвижвали още двама софиянци. Пострадали са три 17-годишни момичета от Лом , едното с фрактура на шиен прешлен, а другите две с травматичен шок.

Още три момичета, също от Лом, са  прегледани на място от медицински екип на Центъра за спешна помощ в Царево и освободени

Водачът на автомобила – Д.С. е с девет годишен шофьорски стаж. Той е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел положителна проба - 0,92 промила.

Тестван е и за употреба на наркотични или упойващи вещества, като апаратът отчел положителна проба за употреба на амфетамин. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.